Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

juni 12 @ 09:00 - 14:30

Fornybarklyngens årtsmøte med årsmøteseminar

Velkommen til Fornybarklyngens årsmøte og årsmøteseminar 2019

09:00 Kaffe

09:30 Årsmøte

Velkommen til årsmøte

Gjennomgang av siste års aktiviteter og status for Fornybarklyngen

Kort presentasjon av pågående prosjektinitiativ i klyngen

Havn som energihub
Strøm som drivstoff til skip og tilrettelegging for dette i havner er et aktuelt tema. Fornybarklyngen har en aktiv rolle i Landstrømforum og har igangsatt prosjekt sammen med Trondheim havn.

Energi i havbruk
Det siste året har Fornybarklyngen og Aquatech Cluster jobbet med et forprosjekt om energibruk og energiforsyning innen havbruk, med en prosjektgruppe bestående av Enova, NTNU, SINTEF og SinkabergHansen.

Energiutredning for kystbyen Brekstad
Analyse som grunnlag for utvikling av Brekstad som trafikknutepunkt på Fosen. Prosjektsamarbeid mellom Fosenkraft, Ørland kommune, ÅF Norge og Fornybarklyngen.

Veikart for hydrogen i Trøndelag
Fornybarklyngen har siden starten hatt hydrogen som tema og et hydrogenforum. Klyngen har nå også fått i oppdrag fra Trøndelag fylke om å lage et «Veikart for hydrogen» for Trøndelag.

Verdi i Vind
Fornybarklyngen har i samarbeid med Windcluster Norway og Åfjord Utvikling fått finansiering til å arbeide med kompetanseutvikling, innovasjon og næringsutvikling knyttet til drift og vedlikehold av vindkraft.

Årsmøtesaker

Egen agenda med formelle årsmøtesaker sendes til kontaktperson for medlemskapet.

11:30 Lunsj

12:30 Årsmøteseminar

Nytt nettselskap i Trøndelag
De fleste har fått med seg at infrastrukturen for strømforsyning er viktig fornybarsamfunnet og at det er både omorganiseringer og nye reguleringer på gang for nettselskaper. NTE og TrønderEnergi er i ferd med å slå sammen sine nettselskap, og vi får en første intro til det nye nettselskapet.
Bjørn Rune Stubbe og Bengt Eidem, TrønderEnergi

+CityXChange
Trondheim og NTNU står i spissen for prosjektet som omfatter 7 byer, 32 partnere og 190 millioner i støtte fra EU. Hva skal +CityXChange gjøre og hvordan vil det vises i Trondheim?
Ved Silja Rønningsen, +CityxChange

AIA Sience
Det er mye snakk om digitalisering, kunstig intelligens og maskinlæring, men hva betyr det i praksis for energibransjen?
Odd Jostein Svendsli, AIA Sience

Elekt
Strømpriser fastsettes på energibørsen og det er sterk konkurranse om å kapre deg som strømkunde. Er det allikevel mulighet til å utvikle nye og bedre forretningsmodeller i dette markedet? Gründerne bak Elekt As mener det og vil presentere den nyetablerte virksomheten.
Arnt inge Sætern, Elekt

Morel
Energi solgt som tjeneste i stedet for som kWh er en av de spennende trendene vi forventer vokser fremover. TrønderEnergi har lansert selskapet Morel som gjør nettopp dette ved å tilby elbillading gjennom et månedsabonnement basert på kjørt distanse.
Tarje Holskil, TrønderEnergi

14:00 Oppsummering og avslutning

 

Påmelding her

 

Detaljer

Dato:
juni 12
Tid
09:00 - 14:30

Arrangør

Fornybarklyngen
Hjemmeside:
fornybarklyngen.no

Sted

DIGS
Krambugata 2
Trondheim, Norge
+ Google-kart
Hjemmeside:
https://digs.no/